DE ACTUALITATE

AZI este Ziua Internaţională a Bărbatului!

Ziua Internațională a Bărbatului  este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie.  Inaugurată în 1999 în Trinidad și Tobago, ziua și evenimentele sale găsesc susținere de la multe persoane și grupuri în Australia, Caraibe, America de Nord, Asia, Europa, Africa și Organizația Națiunilor Unite.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a Bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija față de copii.

Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv Trinidad și Tobago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, România, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, St Kitts și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada si Insulele Cayman, iar susținerea globală este vastă.

Australia

Australienii au celebrat Ziua Internaţională a Bărbatului pe 19 noiembrie începând cu anul 2003. În Canberra, organizatorii evenimentului au cerut bărbaților să poarte un trandafir roșu de Ziua Internaţională a Bărbatului și femeile și familiile să le cumpere flori bărbaților din viața lor. Trandafirul roșu a fost purtat de bărbați ca un simbol al unui caracter puternic și curaj.

China

În decembrie 2003 Revista Men’s Health a organizat prima Zi Internaţională a Bărbatului în China, la Beijing cele mai mari trusturi media naționale acoperind evenimentul din punct de vedere mediatic.

Temele evidențiate în cadrul evenimentului au inclus sănătatea și moda bărbaților.

În Hong Kong în 2010, evenimente speciale ale Zilei Internaționale a Bărbatului au avut loc la 19 noiembrie, cu tema: „Binecuvântați sunt bărbații”. Pe data de 19 noiembrie, toți bărbații au fost invitați să meargă gratuit în cele 360 de telecabine Tung Chung ale orașului Ngong Ping pentru un tur al orașului.

Statele Unite

În 2009 Diane Sears, autorul, editorul și prezentator american, a devenit coordonator SUA pentru Ziua Internațională a Bărbatului, promovând evenimentul, atât la nivel național cât și în străinătate.

În același an și în 2010 Ziua Internațională a Bărbatului a fost sărbătorită în nouă state din SUA: Pennsylvania, Florida, California, Illinois, Virginia, New York, Iowa, Michigan și Hawai. În 2010, guvernatorul statului Michigan, a emis o proclamație care desemnează 19 noiembrie ca Zi Internațională a Bărbatului în statul Michigan.

Anglia

În Anglia, evenimentul a fost inițiat pentru prima dată în anul 2008 de către studenții Universității din Kent. Aproximativ 300 de bărbați și femei au participat la această primă manifestare în proporții relativ egale. Veniturile strânse a fost donate unei organizații de caritate pentru tipurile de cancer ce afectează bărbații. Celebrarea a continuat în anii ce au urmat în alte orașe din Anglia cu o atenție acordată problemelor de sănătate și egalității de gen, precum și pe promovarea unor modele masculine pozitive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: wikipedia.org

%d blogeri au apreciat: