DE ACTUALITATE

Banca Europeana va intocmi studiile de fezabilitate pentru spitalele regionale din Craiova, Cluj si Iasi

Cele trei spitale regionale care vor fi construite din fonduri europene la Cluj, Iaşi şi Craiova au stabilite deja amplasamentele, iar Banca Europeană de Investiţii va întocmi, în perioada următoare, studiile de fezabilitate. Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, a precizat, ieri, la Radio România Actualităţi, că luna aceasta va avea discuţii despre proiect şi cu ministrul Sănătăţii:

 


Pe lângă banii pentru construirea celor trei spitale regionale, mai există fonduri europene pentru modernizarea a încă 280 de unităţi spitaliceşti din România, a mai spus comisarul Corina Creţu. Ea a făcut, din nou, un apel către autorităţile române să atragă fonduri comunitare, mai ales, acum, când statele cu economii puternice pledează pentru o reducere a ajutorului oferit ţărilor mai puţin dezvoltate.

România a pierdut în perioada 2007-2013 două miliarde de euro de la Uniunea Europeană, deşi exerciţiul bugetar a fost prelungit cu mai mult de trei ani, urmând să se încheie luna aceasta. Comisarul european a spus, însă, că s-a reuşit salvarea a peste un miliard de euro prin proiecte retrospective, iar multe proiecte cu întârzieri mari au fost salvate prin procedura de fazare, urmând să fie încheiate cu fondurile alocate perioadei 2013-2020.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Amendamente la Legea grațierii (audio)

Închide