DE ACTUALITATE

Bani de la Guvern pentru elevii care vor sa-si cumpere un calculator

Suma pe care o pot primi scolarii

Împarte cu prietenii tăi

Bugetul alocat pentru Programul „Euro 200”, prin care elevii din familii cu venituri mici pot primi 200 euro pentru achizitionarea unui computer, va fi de 15 milioane lei pentru un numar estimat de circa 12.000 de beneficiari, elevi si studenti.

Guvernul a aprobat, joi, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi bleu-gri. Din motive de securitate, in fiecare an, culoarea fundalului si seria bonului valoric sunt modificate prin Hotarare de Guvern. Ajutorul se acorda o singura data in cadrul unei familii. Distribuirea bonurilor pentru achizitionarea de calculatoare are termen-limita data de 30 iulie, iar achizitia propriu-zisa se va putea face pana la 31 august.

Programul „Euro 200” se deruleaza incepand cu anul 2004, obiectivele sale fiind stimularea achizitionarii de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competente in utilizarea mijloacelor IT & C.

Ajutorul se acorda o singura data in cadrul unei familii. Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda sprijinul financiar este urmatoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk si software de baza licentiat, incluzand un sistem de operare si un program antivirus.

In cei 12 ani de aplicare a programului „Euro 200” au beneficiat de sprijin pentru achizitia de computere peste 290.000 de elevi si studenti.

sursa:stirileprotv.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Conducerea scolii speciale unde copiii ar fi batuti constant se apara

De vina ar fi paznicul care a facut plangerile

Închide