DE ACTUALITATE

Bani europeni pentru tinerii agricultori

Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au lansat un program comun pentru finanţarea de împrumuturi pentru tineri agricultori, în valoare de 1 miliard de euro, potrivit unui comunicat al executivului european, informează AFP Preluată de Agerpres.
Programul ar urma să fie completat de băncile participante în cadrul fiecărui stat membru, ceea ce ar putea majora suma totală disponibilă la 2 miliarde de euro.
Puţin mai mult de un sfert dintre cererile pentru credit depuse de tinerii agricultori din UE au fost respinse (27%), comparativ cu o rată de 9% pentru agricultori în general, îşi exprimă regretul Comisia Europeană, preocupată de o reînnoire a generaţiilor în agricultură.

Potrivit legislaţiei europene, „tânăr agricultor” este persoana cu vârsta de până la 40 de ani, categorie ce reprezenta, în anul 2016, 11% din totalul celor 10,3 milioane de agricultori, potrivit cifrelor Eurostat, în timp ce 32% aveau peste 65 de ani.
Iniţiativa comună va viza împrumuturi pe termen de 15 ani, la dobânzi „inferioare celor de pe piaţă”, precizează comunicatul.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
PLAY-OFF: U Craiova 1948 CS – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Închide