DE ACTUALITATE

Bani mai mulți pentru motorina utilizată în agricultură

Guvernul a majorat suma alocată pentru plata subvenției la motorină.

Împarte cu prietenii tăi

Printr-o Hotărâre adoptată săptămâna trecută,  Guvernul a majorat suma alocată pentru plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, în anul 2017, de la 349,425 milioane lei, la 436,925 milioane lei.

Acest sprijin constă în aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și de îmbunătățiri funciare.
Fondurile se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017. Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei.
Fondurile alocate sprijinului de care beneficiază în acest an agricultorii, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultura, au fost majorate cu 87,5 milioane de lei.

Pentru anul 2017, valoarea efectiva a sprijinului este de 1,4185 lei/litru si reprezinta diferenta dintre rata accizei standard prevazute de Legea nr. 227/2015 si rata accizei reduse.

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Se oprește apa

În orașul Bechet se va sista furnizarea apei potabile.

Închide