DE ACTUALITATE

Basarab Nicolescu la TRADEM

Craiovenii sunt invitați marţi, 27 octombrie 2015, ora 19:00, la o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate (TRADEM)”

Catherine Braslavsky et Basarab Nicolescu, lors du diner chez Bofinger après la Journée internationale d'études transdisciplinaires du CIRET: "Le tiers caché dans les différents domaines de la connaissance" - Collège des Bernardins - Paris, le 15/12/2014Invitatul lunii octombrie este academicianul Basarab Nicolescu, un om de o extraodinară complexitate, fascinat de căutarea limbajului universal.
Basarab Nicolescu va susţine conferinţa cu titlul: „Echilibrul între instincte, sentimente şi raţiune în educaţia transdisciplinară.”
Dialogul de întâmpinare al publicului va fi deschis de Luiza Mitu, referent în cadrul Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

Basarab Nicolescu, născut pe 25 martie 1942, în Ploieşti, membru de onoare al Academiei Române (din 2001), este cunoscut ca fizician şi filosof franco-român. În 1959 este cel care obţine Medalia de aur la Prima Olimpiadă Internaţională de Matematică din Braşov şi, în acelaşi timp, olimpiada naţională de literatură.

„Cariera mea nu m-a preocupat niciodată, considerând-o ca un aspect social, superfluu. Dacă onorurile au venit, cu atât mai bine. Dar nu le-am căutat. Sacrificii am făcut totuşi imense pentru a rămâne în armonie cu fiinţa mea interioară.” Basarab Nicolescu, Jurnalul Naţional, 25 martie 2009.

tradem

%d blogeri au apreciat: