Connect with us

Fapt divers

Beneficiile stafidelor

Datorita cantitatii mari de calciu pe care o conțin, stafidele întăresc și dezvoltă sistemul osos.

Published

on

Stafidele sunt cele mai sănătoase dintre fructele uscate. Acestea conțin o foarte mare cantitate de fibre, oferind, pentru multă vreme, o senzație de sațietate. Acestea sunt, de asemenea, un bun înlocuitor pentru „ceva dulce”, fiind foarte benefice în curele de slăbire. Astfel, pot fi consumate în locul bomboanelor, a ciocolatei și a tuturor dulciurilor pline de zahăr și aditivi.

Ele reprezintă o importantă sursă de antioxidanți, intervenind în procesul de dizolvare și eliminare a colesterolului.

Stafidele sunt bune pentru digestie,daca sunt consumate zilnic, deoarece conțin o mare cantitate de fibre, ele ajută și la reglarea tranzitului intestinal. Așadar, au un ușor efect laxativ, previn constipația și ajută la o eliminare mai rapidă a toxinelor din organism.

stafide-sanatoase

Aceste minunate fructe uscate reduc aciditatea gastrică datorită resurselor lor importante de magneziu și potasiu. Consumul stafidelor poate preveni pietrele la rinichi, bolile cardiace, guta.

Stafidele conțin cantități importante de fier, cupru și vitamina B, ce ajută la ameliorarea simptomelor de anemie, reglând presiunea arterială în sânge și favorizând formarea celulelor roșii.

De aseamenea, ele conțin antioxidanți cu efect antiimflamator, au proprietăți antibacteriene, ajutând astfel la reducerea febrei, distrugerea virusurilor și a bacteriilor. Așadar, stafidele au un rol de întărire a imunității, protejându-ne și de răceli.

Stafidele conțin, in plus, o substanță importantă pentru menținerea sănătății dinților, acidul oleanoic. Dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orală este împiedicată de antioxidanții cu rol antibacterian.

Datorita cantitatii mari de calciu pe care o conțin, stafidele întăresc și dezvoltă sistemul osos. Sursa de bor, prezentă în stafide, previne deteriorarea oaselor și apariția artritei.

Astfel, aceste minunate fructe uscate pot fi adăugate în iaurturi, în salate, în prăjituri sau pot fi consumate simple, ca o gustare sănătoasă și hrănitoare.

 

Sursă: blastingnews

 

ULTIMA ORĂ

Regional15 ore ago

„FĂRĂ BARIERE – TOT ADEVĂRUL DESPRE DROGURI”, la Craiova

În această după amiază, Casa Studenților din Craiova a fost gazda evenimentului „FĂRĂ BARIERE – Tot adevărul despre droguri”. Manifestarea...

Regional15 ore ago

Universitatea Craiova – CFR Cluj: Meci de top în Superliga României

Universitatea Craiova se pregătește pentru un meci crucial în lupta pentru titlu în Superliga României, întâlnind joi, 25 aprilie, pe...

Sport15 ore ago

FCU Craiova remizează 0-0 cu FC Voluntari: Trică explică de ce echipa nu a obținut victoria

FCU Craiova a remizat, scor 0-0, în compania echipei FC Voluntari, într-o partidă susținută ieri pe stadionul „Anghel Iordănescu“. A fost...

Regional15 ore ago

Spectacol extraordinar și concurs cu peste 600 de tineri gorjeni în 25 de ansambluri

În perioada 26-27 aprilie, Târgu Jiu găzduiește cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Jocului și Portului Gorjenesc pentru Tineret ,,Liviu...

technology computer display business technology computer display business
Regional16 ore ago

Instituirea zilei de 11 aprilie ca ”Ziua educației financiare”

           În data de 25 aprilie 2024, la sediul I.S.J. Dolj, ora 11:00, Inspectoratul Școlar Județean Dolj va premia unitățile...

Regional16 ore ago

Arta și creația înfloritoare la Târgul de Paște din Dolj: Expoziții și ateliere de pictură

Centrul Creației Populare Dolj prezintă expoziții, ateliere, paradă de modă la Târgul de Paște și la Galeriile „Cromatic“. Vor fi pânze cu...

Regional16 ore ago

Tragedie pe DN 6: Accident rutier în Răcarii de Sus, o persoană decedată și una rănită

După-amiaza zilei de miercuri, 24 aprilie, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost alertat cu privire la un accident grav...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON