Connect with us

Fapt divers

Beneficiile usturoiului verde

Nutriţioniştii spun că usturoiul verde aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Published

on

Nutriţioniştii spun că usturoiul verde, foarte prezent în această perioadă în pieţe, aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Egiptenii găteau usturoiul şi spuneau că dă energie, iar grecii antici credeau că vindecă infecţii şi îl foloseau şi în tratarea leprei.

De asemenea, romanii dădeau usturoiul soldaţilor pentru a le creşte rezistenţa. La jumătatea anilor 1800 s-a descoperit faptul că usturoiul poate omorî bacteriile.

Usturoiul verde conţine alicină, o substanţă considerată antibiotic natural, care are rol antiviral, antiinflamator şi antifungic. Usturoiul este recomandat în cazul răcelilor, dar şi a bolilor remuatice, afecţiuni digestive, pneumopatii, gripă, bronşită cronică, astm, tuse, febră, diabet sau tulburări ale ritmului cardiac.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Florida a descoperit că usturoiul verde poate creşte numărul de limfocite T din sânge, care joacă un rol foarte important în creşterea imunităţii. De asemenea, cercetătorii de la Universitatea din California au arătat că alicina, ingredientul care dă mirosul puternic al usturoiului, luptă împotriva infecţiilor.

De asemenea, aceeaşi substanţă ajută şi la dilatarea vaselor de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia. Beneficiile usturoiului verde. Menţine nivelul normal de colesterol bun Usturoiul verde este bogat în fier şi este de mare ajutor atunci când sunt anemii şi lipsă de fier în organism.

De asemenea, usturoiul verde are un conţinut de polisulfid, o substanţă care aduce efecte benefice asupra inimii şi protejează organsimul de boli cardiovasculare.

Usturoiul verde conţine şi mangan, un mineral care menţine nivelul de colesterol bun la nivel normal şi îl scade pe cel rău. În urma unor studii s-a ajuns la concluzia că cei care consumă des usturoi ar fi protejaţi mai bine de cancer la stomac sau colon.

De asemenea, există cercetări care arată că usturoiul verde ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv precum şi în tratarea constipaţiei.

În ceea ce priveşte contraindicaţiile, usturoiul verde nu este indicat celor care suferă de hipotensiune pentru că ar putea scădea valorile tensiunii arteriale. De asemenea, trebuie să consume cu moderaţie usturoi verde şi cei care au probleme gastrice, întrucât ar putea provoca arsuri stomacale. Nici femeile care alăptează nu trebuie să exagereze cu usturoiul întrucât substanţele s-ar putea transmite în lapte, iar sugarul ar putea suferi de probleme digestive.

 

 

 

 

 

 

 

sursa stiridinsanatate.com

sursa foto sanatateacasa.ro