DE ACTUALITATE

Brexit: Londra nu poate pretinde acces neingradit la piata unica!

Primul summit european fără Marea Britanie s-a încheiat, ieri, la Bruxelles cu un mesaj de unitate asumat de toate cele 27 de state membre după votul britanicilor pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Şefii de state şi guverne au stabilit că pentru începerea negocierilor de separare Regatul Unit trebuie să activeze articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, timp în care Marea Britanie îşi păstrează statutul de membră a Uniunii cu toate drepturile şi obligaţiile care decurg de aici. Liderii europeni i-au transmis, însă, Londrei că fără respectarea liberei circulaţii a forţei de muncă nu poate pretinde acces neîngrădit la piaţa unică. România a fost reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis care a insistat asupra respectării drepturilor românilor care lucrează în Marea Britanie. Cerasela Rădulescu transmite din Bruxelles:


Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Paşcu, a anticipat o perioadă dificilă de negocieri între Regatul Unit şi Uniunea Europeană, care în opinia sa, nu va lăsa loc concesiilor:

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: