DE ACTUALITATE

Britanicii voteaza astazi daca raman sau nu in Uniunea Europeana

46,5 milioane de britanici cu drept de vot sunt chemați astazi la urne.

Împarte cu prietenii tăi

Aproximativ 46,5 milioane de britanici cu drept de vot sunt chemați astazi la urne în cadrul unui referendum privind rămânerea sau ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a anunțat Comisia Electorală, citată de Agerpres.

Potrivit Comisiei, în Anglia, numărul alegătorilor este de 38,96 milioane, în Scoția — 3,99 milioane, în Țara Galilor — 2,27 milioane, în Irlanda de Nord — 1,26 milioane și în Gibraltar — 24.117 alegători.

Voturile vor fi numărate imediat după închiderea secțiilor de votare la ora 21,00 GMT. Fiecare din cele 382 de centre locale de numărare va contabiliza numărul de buletine de vot și va anunța cifrele privind participarea locală (inclusiv buletinele nule și voturile prin poștă) din fiecare zonă.

Comisia electorală a estimat că majoritatea anunțurilor privind prezența la vot la nivel de centru vor avea loc între orele 22,30 (pe 23 iunie) și 1,30 (pe 24 iunie).

Rezultatele totale locale vor fi adunate pentru 12 regiuni, iar apoi rezultatele finale naționale. Rezultatele finale vor fi anunțate la Manchester de către Jenny Watson, ofițerul șef pentru numărare (Chief Counting Officer).

Secțiile de votare vor fi deschise pe 23 iunie între orele 6,00 și 21,00.

În prezent, televiziunile nu intenționează să dea exit-polluri, deoarece marja de eroare este considerată a fi prea mare.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
23 iunie: Ziua internațională a văduvelor

Data aleasă semnifică ziua în care, în anul 1945, Shrimati Pushpa Wati Loomba, mama fondatorului Fundației, a rămas văduvă.

Închide