DE ACTUALITATE

Bulgaria reduce T.V.A.-ul pentru restaurante și servicii de catering

Ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova, a discutat cu reprezentanţi ai instituţiilor şi companiilor din România, Grecia, Germania, Polonia, Turcia, Israel, precum şi din alte state, despre ieşirea din criza provocată de pandemia de coronavirus, transmite Novinite, preluat de Agerpres.

„Partenerii mei confirmă că perspectivele Bulgariei, ca destinaţie turistică, sunt optimiste, deoarece suntem printre ţările cu măsuri eficiente de prevenire a răspândirii pandemiei. Principalii tour-operatori din aceste state ne-au informat că intenţionează să ofere zboruri charter spre Bulgaria”, a declarat Angelkova.

Miercuri, Parlamentul Bulgariei a aprobat iniţiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (T.V.A.), pentru restaurante şi servicii de catering, până la 9 la sută, începând din luna iulie a acestui an. Cota redusă de T.V.A., care va fi valabilă până la finele anului 2021, este văzută ca o măsură temporară de sprijin. Reducerea nu va afecta şi băuturile alcoolice, vândute în restaurante şi de serviciile de catering, care vor fi supuse, în continuare, unei cote de T.V.A. de 20 la sută.

%d blogeri au apreciat: