DE ACTUALITATE

Câini de avalanșă

Şcolii pentru câinii de avalanşă.

Împarte cu prietenii tăi

Domnul Ion Sănduloiu, sef Salvamont Argeș. a participat, în calitate de invitat al secretarului de stat Raed Arafat, la cea de-a 3 –a ediţie a Congresului Naţional al Serviciilor pentru Situaţii de Urgenţă, Sartiss, care s-a  desfăşourat.
Ion Sănduloiu a fost invitat să susţină o prezentare despre modul de formare şi organizare a „Şcolii pentru câinii de avalanşă” căci trebuie precizat faptul că domia sa, a adus primii câini de avalanşă din ţară şi tot el a fost cel care a pus bazele unei şcoli de acest gen.
Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă este foarte interesat de câinii salvatori şi din acest motiv Ion Sănduloiu lucrează în prezent la un protocol de colaborare pe care ISU îl va încheia cu fiecare serviciu „Salvamont” din ţară care deține câini de avalanşă.
Pe baza acestui protocol şi cu fonduri europene, serviciile „salvamont „ vor fi dotate cu autospeciale. Este vorba despre  maşini 4X4 special pregătite pentru intervenţia cu câini .
În acest moment, la nivel naţional există doar 5 servicii „salvamont” care deţin câini de avalansă.
Primul a fost judeţul Argeş care în prezent are 3 astfel de „salvatori montani” şi care este şi organizator al Şcolii pentru câini de avalanşă.
Cele cinci servicii Salvamont care deţin câini de avalanşă sunt Suceava, Mureş, Sibiu, Caraş şi evident Argeş.
De menţionat este faptul că România era la momentul în care a fost adus la serviciul Salvamont Argeş, câinele de avalanşă Helios, singura ţară din UE care nu deţinea salvatori patrupezi.
Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cele mai utile trucuri pentru YouTube pe care nu le știai

Există foarte multe trucuri pentru YouTube, dar multe dintre ele nu sunt foarte evidente

Închide