DE ACTUALITATE

Campion la 12 ani

La doar 12 ani, craioveanul David Gavrilescu ocupa locul I in clasamentul european de sah.

Împarte cu prietenii tăi

 

ducu gavrilescuEste elev în clasa a VI-a a Școlii nr. 2 Traian din Craiova și îl cheamă David Gavrilescu, dar i se spune Ducu. La 12 ani este liderul naţional al generaţiei sale. 

Activitatea micului șahist este una impresionantă. Este legitimat la Șah Club Oltenia Craiova. La campionatele naţionale de şah pentru copii, individuale si pe echipe, a obţinut 18 medalii în perioada 2010-2015 (15 de aur, 2 de argint, 1 de bronz).

De 5 ani reprezintă România în turnee internaţionale. În anul 2011 a devenit vicecampion al Uniunii Europene, vicecampion al Europei si locul 8 la Campionatul Mondial. În anul 2012 a fost vicecampion mondial şcolar. În anul 2013 a câştigat medalia de bronz la Campionatul European. În anul 2014 a fost locul 4 la Campionatul European si locul 10 la Campionatul Mondial.

Vitrina sa cu trofee conţine peste 100 de cupe şi medalii din concursurile de şah.

În anul 2011, la vârsta de 8 ani, devine Candidat de Maestru al Federaţiei Internaţionale de Şah.

În lista ELO, publicată de FIDE la 1 decembrie 2014, ocupă locul 1 în clasamentul european și locul 5 în clasamentul mondial, la grupa de vârsta 11 ani.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Un număr record de producţii radiofonice şi noi ţări participante la Grand Prix Nova 2015

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Radio România, începe luni, 1...

Închide