DE ACTUALITATE

Campionatele mondiale de tatuaj

420 de concurenţi din 40 de ţări

Împarte cu prietenii tăi

Pasionaţii de tatuaje şi curioşii se vor putea întâlni la Paris cu 420 de artişti tatuatori din 40 de ţări, de vineri până duminică, în cadrul celei de-a opta ediţii a salonului internaţional „Mondial du Tatouage”, relatează AFP.

Tatuajul, ai cărui practicanţi şi pasionaţi aspiră necontenit ca această artă să fie recunoscută oficial, va fi însoţit de coloana sonoră sa caracteristică, muzica rock. Mai multe formaţii, printre care Mass Hysteria şi Betraying the Martyrs din Franţa şi Graveyard din Suedia, vor evolua la acest eveniment la care şi-au anunţat participarea artişti tatuatori importanţi, precum Matt Daverson şi Sam Taylor, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de tatuaje gotice.

„Tatuajul este un fenomen social care a existat încă din cele mai vechi timpuri, cu suişuri şi coborâşuri, însă entuziasmul este tangibil în ultimii ani”, a declarat pentru AFP artistul tatuator Tin-Tin, supranumit tatuatorul vedetelor şi organizator al salonului.

În Franţa, 14% dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani sunt tatuate, iar 9% dintre respondenţi intenţionează să îşi facă un tatuaj indiferent de vârsta pe care o au, potrivit unui sondaj IFOP realizat în 2017 pe 1002 de subiecţi.

Timp de mai mulţi ani, Tin-Tin, care a „gravat pielea” multor celebrităţi, inclusiv pe cea a creatorului de modă Jean-Paul Gaultier, duce o cruciadă în numele artiştilor tatuatori pentru ca aceştia să fie recunoscuţi în Franţa drept artişti şi să dobândească astfel statutul corespunzător.

Cele mai frumoase tatuaje care vor fi realizate în timpul salonului internaţional de la Paris – eveniment care a atras în 2017 nu mai puţin de 32.000 de vizitatori – vor fi evaluate de un juriu format din tatuatori celebri, precum Filip Leu, Bill Salmon şi, pentru prima dată, de Mark Mahoney, legendarul artist american în al cărui portofoliu se numără tatuaje executate pe corpurile unor vedete precum Johnny Hallyday, Brad Pitt şi Angelina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: agerpres.ro 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Pentru români, viitorul Europei sună bine

47% cred că Uniunea Europeană se îndreaptă în direcţia bună

Închide