DE ACTUALITATE

Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania

Lotul României este format din următoarele jucătoare: Denisa Dedu, Iulia Dumanska – portari, Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Popa – extreme stânga, Cristina Neagu, Cristina Florianu, Gabriella Szucs – interi stânga, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo- centri, Crina Pintea, Timea Tătar, Cynthia Tomescu – pivoți, Aneta Udriștoiu, Melinda Geiger, Ana Maria Drăguț – interi dreapta, Aneta Udriltoiu, Ana Maria Berbece – extreme dreapta.

România a încheiat, duminică seara, Trofeul Carpați cu două victorii – 31-18 cu Macedonia și 24-23 cu Brazilia – și o înfrângere, 21-27 cu Polonia, cea din urmă câștigând și competiția.

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, care va avea loc între 1-17 decembrie în Germania. România fiind singura echipă din lume care a bifat toate edițiile.
România va întâlni, în ordine, între 2-8 decembrie, în grupa A la Campionatul Mondial din Germania, echipele Paraguay, Slovenia, Spania, Angola și Franța.

Programul partidelor în grupa A, la Trier, este următorul:

Sâmbătă, 2 decembrie:

-Franța – Slovenia;

-România – Paraguay;

-Spania – Angola.

Duminică, 3 decembrie:

-Slovenia – România;

-Angola – Franța;

-Paraguay – Spania.

Marți, 5 decembrie:

-Franța – Paraguay;

-România – Spania;

-Slovenia – Angola.

Joi, 7 decembrie:

-România – Angola;

-Spania – Franța;

-Paraguay – Slovenia.

Vineri, 8 decembrie:

-Angola – Paraguay;

-Spania – Slovenia;

-Franța – România.

În celelalte trei grupe vor juca echipele Norvegia, Polonia, Argentina, Ungaria, Cehia, Suedia (grupa B, la Bietigheim), Danemarca, Tunisia, Japonia, Muntenegru, Brazilia, Rusia (C, Oldenburg), Germania, Olanda, Camerun, China, Coreea de Sud, Serbia (D, Leipzig).

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii.

La ediția din 2015 a CM, România a obținut medalia de bronz, având în palmares și argint mondial în 2005.
Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 și 2011.

Naţionala României este singura din lume care a participat la toate cele 22 de ediţii anterioare ale Campionatului Mondial de handbal feminin, iar la turneul final din 2017 s-a calificat după dublă victorie cu Austria, în baraj (34-39 şi 33-24).

 

%d blogeri au apreciat: