DE ACTUALITATE

Caracal – Festivalul Internaţional de Folclor „Căluşul Românesc”

Participanţi din Rusia, Albania şi Bulgaria

Împarte cu prietenii tăi

Cea de-a 47-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Călușul Românesc” de la Caracal se va desfășura în perioada 23 – 26 iunie și are participanți din Rusia, Albania și Bulgaria, dar și din județele Olt, Vaslui, Timiș, Cluj, Dolj, Argeș, Sibiu, Botoșani, Bistrița Năsăud și Alba.

Pe scena Teatrului de Vară din localitate vor evolua Ansamblul coregrafic demonstrativ „Dance Voyage” din Kostroma – Rusia, Caracal - Calusul RomanescGrupul de dansuri populare „Folk Alb” din Tirana – Albania, Ansamblul de dansuri populare „Severnyatzi” din Bulgaria, „Trandafir de la Moldova” din Huşi – Vaslui, „Lugojana” din Lugoj – Timiş, „Mugurelul” din Câmpia Turzii – Cluj, „Romula Malva” din Reşca – Olt, ansamblul folcloric din Grădinile şi Stoeneşti – Olt, „Alunelul” din Pieleşti – Dolj, „Romanaţi” din Caracal – Olt, Ansamblul folcloric al Casei Studenţilor din Piteşti – Argeş, precum şi formaţiile de căluşari din localităţile Răşinari – Sibiu, Giurgiţa – Dolj, Hlipceni – Botoşani, Costeşti – Argeş, Dumitriţa-Budacu de Sus – Bistriţa Năsăud, Săliştea – Alba, Caracal, Crăciunei, Oporelu, Optaşi Măgura, Sârbii Măgura, Cezieni şi Ansamblul de căluşari din Şopârliţa, Osica de Jos şi Dobrun – Olt.
Festivalul Internaţional de Folclor „Căluşul Românesc” va debuta joi, cu începere de la ora 18.30, la Teatrul Naţional „Ştefan Iordache” din Caracal, cu spectacolul obicei „Apa vieţii”, susţinut de Ansamblul Folcloric „Romanaţi” pentru ansamblurile invitate, iar vineri, de la ora 18.00, este programată tradiţionala paradă a portului popular pe traseul bulevardul Antonius Caracalla – Platoul Administrativ, locaţie în care vor avea loc demonstraţii de virtuozitate ale formaţiilor participante, deschiderea  oficială a festivalului şi cuvântul de bun venit adresat de oficialităţi.

Teatrul de Vară va găzdui, cu începere de la ora 19.00, spectacolele susţinute de formaţiile de căluşari şi de ansamblurile folclorice invitate, în zilele de sâmbătă şi duminică acestea desfăşurându-se de la ora 18.30.

Duminică, de la ora 10.00, în sala de consiliu a Primăriei Caracal edilul localității va primi delegaţiile ansamblurilor din ţară şi din străinătate, moment urmat de discuţii şi o conferinţă de presă.

O oră mai târziu Teatrul Naţional Caracal va găzdui simpozionul ştiinţific cu tema „Valori de Patrimoniu imaterial şi protejarea lor”.

Gala celei de-a 47-a ediţie a Festivalului din Caracal va avea loc duminică, de la ora 21.30.
Ca o noutate, anul acesta, în paralel cu festivalului căluşăresc are loc târgul expoziţional cu vânzare „Produs în Caracal”.

Targ expozitional la CaracalDeschiderea expoziţiei firmelor producătoare caracalene va fi vineri, 24 iunie, cu începere de la ora 10.00, în Parcul „Constantin Poroineanu”.

Târgul are ca scop susţinerea micilor meşteşugari, gastronomi şi micilor întreprinzători locali în promovarea produselor proprii, precum şi promovarea culturii, tradiţiilor, produselor şi serviciilor locale. În cadrul târgului expun producători caracaleni din alimentaţie, confecţii-îmbrăcăminte, mobilier, meşteri populari, artizani, produse gastronomice, prestatori de servicii turistice şi producători de flori.

Tot în parc vor avea loc, până la ora 13.00, ateliere de dans şi work-shop, aceleaşi evenimente desfăşurându-se şi sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 13.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: evenimentdeolt.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Invitat la matinal- joi, 23 iunie

Dna. Cristina Chiriac, Presedintele Asociației Naționale a Antreprenorilor, despre Festivalul România Autentică de la Hobiţa.

Închide