DE ACTUALITATE

Cârnaţii de Pleşcoi, produs românesc recunoscut şi protejat

Cârnaţii de Pleşcoi sunt al şaselea produs românesc recunoscut şi protejat în Uniunea Europeană.

Anunţul a fost făcut de Comisia Europeană, care a aprobat înscrierea produsului românesc în registrul celor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată.

Produşi dintr-un amestec de carne de oaie şi vită, uneori şi de capră, condimentaţi cu ardei roşu, usturoi şi cimbru, cârnaţii de Pleşcoi au un gust unic, cunoscut pe teritoriul României din secolul al 13- lea. În ultimii 11 ani este organizat anual şi un festival, care le este dedicat.

România are cinci produse înregistrate pe sisteme de calitate europene: magiunul de prune de Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Ţara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată şi telemeaua de Ibăneşti. Alte 20 de produse aşteaptă să fie certificate.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Noi propuneri de miniştri interimari (audio)

Închide