DE ACTUALITATE

Carnea de pui din industria romaneasca nu provine de la pasari crescute in aer liber

O femeie se uita la o caserola cu pulpe de pui in raionul de caramangerie a magazinului "Cora - Granitul" din Bucuresti, luni, 15 mai, 2006. Inspectorii veterinari din Bucuresti au retras peste 12 tone de carne de pui, provenite din fermele Codlea, unde a fost semnalat un focar de gripa aviara.

                 Niciun fel de carne de pui obţinută în industria românească de profil nu provine de la păsări crescute la sol, în aer liber – spune directorul unei mari firme din domeniu. Elementele cu care anumite mărci îşi promovează produsele, ca păsări crescute la sol sau cu cereale, sunt doar pentru reclamă, întrucât normele europene şi naţionale impun aceste condiţii tuturor producătorilor. Fondatorul lanţului de magazine agricole Agroland a explicat faptul că preţul ridicat sau culoarea mai pronunţată a produselor nu garantează calitatea acestora.
Sunt produse industriale si nu au nicio legătură cu produsul obţinut în curtea gospodarului, a adaugat acesta.

%d blogeri au apreciat: