DE ACTUALITATE

Ce s-ar intampla cu PSD dupa demisia lui Victor Ponta

Opoziţia i-a cerut ieri coaliţiei la putere să precizeze public dacă îl mai susţin pe Victor Ponta în funcţia de Premier, în condiţiile în care acesta a fost trimis în judecată de procurorii DNA.

„Liderii de partide care susţin Guvernul Ponta trebuie să facă o opţiune fermă prin care interesul public să fie pus înaintea interesului de partid”, susţine copreşedintele PNL Alina Gorghiu într-un comunicat în care le solicită preşedintelui UNPR şi şefului interimar al PSD să se disocieze de Victor Ponta şi să-i retragă sprijinul politic.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că situaţia este din ce în ce mai problematică pentru Premier, Guvern şi PSD, iar România are foarte mult de suferit „de pe urma acestei chestiuni”. Şeful Statului spune că cea mai simplă soluţie ar fi cea pe care a propus-o şi în luna iunie, când i-a cerut lui Victor Ponta să demisioneze.
PSD îşi doreşte să rămână la guvernare, declară Preşedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea. Invitat aseară la postul de televiziune B1, el a explicat că a avut dialoguri cu mulţi colegi din partid şi concluzia este că nu vor să rişte să iasă de la guvernare. O decizie se va lua în zilele următoare, după ce se va discuta cu Victor Ponta, dar o eventuală plecare a acestuia din funcţia de Prim Ministru ar putea pune Partidul într-o situaţie dificilă, pentru că nu poate să rămână într-un Guvern în care Premierul nu este stabilit de PSD, spune Liviu Dragnea:


Într-o primă reacţie după ce DNA a anunţat trimiterea sa în judecată, Victor Ponta a comentat pe internet despre „obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând şi imaginând fapte şi situaţii neadevărate din urmă cu 10 ani”.
Conform comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Victor Ponta este acuzat de 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnatură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, care ar fi fost comise în calitate de avocat. În aşa-numitul dosar „Turceni-Rovinari” au mai fost trimişi ieri în judecată senatorul Dan Şova şi 2 foşti directori ai societăţilor energetice.

%d blogeri au apreciat: