DE ACTUALITATE

Cea mai mare bătaie cu roșii din lume

Orașul Buñol din Spania a fost transformat din nou într-un câmp de bătălie… cu roșii. Peste 20 000 de oameni au participat la tradiționalul festival La Tomatina, care constă într-o veritabilă luptă, în care toți văd roșu în fața ochilor.

„La Tomatina” înseamnă în traducere liberă sos de roșii și este cea mai mare sărbătoare de acest fel din Europa, la care care participanții se bat cu mâncare.

Mii de turiști străini vin în fiecare an la Bunol în Valencia, ca să trăiască atmosfera acestui eveniment la care distracția este să te murdărești cu roșii, până în vârful capului.

Organizatorii au adus roșiile folosite că muniție care au fost distribuite de voluntari aflați în camioanele care au traversat piața orașului.

Bătaia a durat o oră, timp în care s-au aruncat 150 de tone de legume, care au ajuns să înroșească la propriu străzile orașului.

Orașul Buñol este cunoscut pentru producția de roșii, iar legenda sărbătorii spune că prima Tomatina a avut loc în 1945 când copiii au început să se bată cu roșii pe stradă.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Un nou atac armat în statul american Texas

Închide