DE ACTUALITATE

Cel mai bun vin din lume

A fost adjudecat la preţul de pornire de 1.200 euro

Împarte cu prietenii tăi
Promontory - Napa Valley 2012

Un lot de trei sticle de Promontory 2012, ce deţine titlul de „Cel mai bun vin din lume”, a fost adjudecat, marţi seara, la licitaţia unei selecţii din trei colecţii bucureştene de vinuri organizată de Artmark în Capitală.

Potrivit Artmark, distincţia extraordinară este acordată de Ghidul vinurilor Bettane + Desseauve. Vinul Promontory, Napa Valley, produs pe proprietatea californiană a lui Bill Harlan, a fost adjudecat la preţul de pornire de 1.200 euro.

În cadrul aceleiaşi sesiuni, cel mai bine vândut lot a fost un butoi de Flamboyant, Davino, 2017, la 5.000 de euro. Vinul va fi îmbuteliat în următoarele luni, iar butoiul gol este oferit cumpărătorului alături de cele 230 de sticle. Sticlele vor fi o ediţie limitată, marcate cu numele persoanei care va adjudeca lotul.

De asemenea, la o sumă mare a fost cumpărată o întreagă bibliotecă de vinuri la suma de 3.250 de euro. Colecţia cuprinde o selecţie de 206 vinuri din Italia, din anii ’60 – ’90: Mario Pezzi, Pasqua, Sartori, etc.

Cel mai bine cotat lot al sesiunii – un Domaine de la Romanee-Conti, din 1998 – nu a fost adjudecat. Considerat cel mai bun vin burgund, a avut un preţ de pornire de 13.500 de euro.

Tot marţi seara a avut loc licitaţia de artă europeană, inclusiv o selecţie din colecţia de artă clasică a diplomatului Vasile Stoica.

Cele mai bine vândute lucrări au fost „Naşterea lui Iisus” de Giambattista Pittoni, la 20.000 de euro şi „Peisaj de pădure cu râu” de Philipp Runge, la 16.000 de euro.

Lucrări (desene, acvaforte, cromolitografii) de Pablo Picasso, Salvador Dali, Henri Toulouse-Lautrec, Georges Braque, Henri Matisse au fost adjudecate la preţuri cuprinse între 1.200 de euro şi 7.000 de euro.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Atenţionare de călătorie – Croaţia

Coduri portocaliu şi roşu de vânt

Închide