DE ACTUALITATE

Cel mai fericit oraş din lume

Cel mai fericit oraş din lume este Melbourne, Australia, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Time Out şi Tapestry Research.

Melbourne este neoficial capitala cafelei şi fotbalului din Australia. Acesta se află în statul australian Victoria din sudul continentului.

Metropola cu 4,9 milioane locuitori este un loc unde plajele, arta şi cultura diversă lucrează împreună pentru bucuria tuturor.

Plajele, parcurile publice, mâncarea diversă şi multe altele transformă Melbourne într-o zonă complexă, cu o vreme aproape perfectă pe tot parcursul anului.

Melbourne este cunoscut ca un oraş cu o populaţie diversă. 56% din locuitorii rezidenţi s-au născut în afara continentului.

Festivalul anual de Mâncare şi Vin din Melbourne are loc încă din 1993. La eveniment iau parte bucătari locali, producători de vin, se aduc produse şi ingrediente proaspete.

Sondajul mai arată că 92% dintre oameni se bucură de viaţa acolo şi cei mai mulţi spun că le este uşor să-şi facă prieteni.

„Australia este cunoscută pentru cafeaua sa premium, însă Melbourne este un oraş renumit că o face mai bună”, arată sondajul.

Localnicii preferă cafenelele locale în locul mărcilor globale. Și mulţi au locurile lor preferate.

Muzica este, de asemenea, o mare parte a culturii Melbourne, indiferent dacă este vorba de interpreţi de stradă sau festivaluri de muzică ţinute în afara oraşului.

O parte importantă a vieţii în Melbourne o reprezintă liga locală de fotbal, Australian Football League (AFL).

Râul Yarra traversează oraşul, făcându-l astfel un loc perfect pentru plimbările cu barca. Sau vă puteţi plimba de-a lungul malurilor râului, tot o modalitate excelentă de a vă petrece o zi frumoasă.

Acest sondaj a fost realizat pe un eşantion de 15.000 de oameni din 32 de oraşe ale lumii, iar întrebările au făcut referire la mâncare, băutură, cultură, comunitate, relaţii şi turism.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Elevii şi preşcolarii încep cursurile semestrului al II-lea

Închide