DE ACTUALITATE

Cel mai lung zbor fără escală din lume

Compania australiană Qantas a realizat cel mai lung zbor fără escală din lume cu un avion comercial, care a străbătut distanţa New York – Sydney în peste 19 ore, având la bord 50 de pasageri şi membri ai echipajului, informează France Presse.

Această cursă insolită a străbătut distanţa de 16.200 de kilometri care separă cele două oraşe în 19 ore şi 16 minute, au anunţat duminică dimineaţă reprezentanţii companiei Qantas pe Twitter.

Avionul Qantas 7879 a decolat vineri seară de pe aeroportul John F. Kennedy din New York şi a aterizat pe aeroportul Kingsford Smith din Sydney duminică dimineaţă.

Pentru zborul-test din acest weekend, Qantas a modificat un avion Boeing 787-9 Dreamliner: cabina a fost redusă, pentru a permite ca rezervorul de carburant să fie umplut la capacitate maximă, iar numărul pasagerilor şi cantitatea de bagaje au fost reduse.

40 de pasageri, inclusiv directori ai companiei Qantas, oameni de ştiinţă şi jurnalişti, şi 10 membri ai echipajului s-au aflat la bordul aeronavei.

Patru piloţi s-au succedat la comenzile avionului în timpul acestui zbor.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: