DE ACTUALITATE

Cel mai mare festival muzical European cu acces gratuit va fi organizat online in acest an

Desi editia 2020 a Pol’and’Rock 2020 a fost anulată în formatul ei tradiţional – în aer liber – din cauza pandemiei de coronavirus, ea va avea totuşi loc online, au anunţat organizatorii pe site-ul oficial al evenimentului.

„Vom crea pentru voi cea mai frumoasă petrecere în casă din lume”, au transmis organizatorii. Datele la care se va desfăşura festivalul, din 30 iulie până în 1 august, au rămas neschimbate.

Festivalul urma să aibă loc intr-o localitate din Polonia aflată lângă graniţa cu Germania. Evenimentul va reveni la formatul său tradiţional în aer liber odată cu ediţia sa de anul viitor, la sfârşitul lunii iulie 2021.

Pol’and’Rock este cel mai mare festival muzical organizat în aer liber din Polonia şi cel mai mare festival muzical cu acces gratuit din Europa. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 1995 în semn de mulţumire pentru voluntarii care au strâns bani în beneficiul unei cunoscute organizaţii poloneze de caritate.

Festivalul a devenit de-a lungul anilor un veritabil fenomen în Polonia, fiind cunoscut pentru promovarea toleranţei şi a ideii de comunitate. În fiecare an, evenimentul a atras sute de mii de participanţi din Polonia şi din alte ţări.

În plus faţă de concertele susţinute de renumiţi muzicieni polonezi şi străini, festivalul propune şi întâlniri şi discuţii cu artişti polonezi din afara domeniului muzical şi cu personalităţi publice, alături de o serie variată de alte activităţi.

Anul trecut, spectatorii au putut să participe la o întâlnire cu laureata premiului Nobel pentru literatură pe anul 2018, să doneze sânge şi să se înscrie în registrele donatorilor de măduvă osoasă. Mulţi dintre participanţi optează adeseori şi pentru tradiţionalele băi de noroi organizate pe durata festivalului. Daca acestea vor mai fi posibile online si in 2020, ramane de vazut si de aflat la sfarsitul lunii iulie.

%d blogeri au apreciat: