Connect with us

Fapt divers

Cele mai ciudate mâncăruri din lume

Published

on

Escamoles 
Escamoles sunt ouăle termitei gigantice de culoare neagră, Liometopum care îşi face muşuroi la rădăcinile agavelor. Adunarea ouălelor este o activitate extrem de neplăcută, deoarece termitele sunt foarte veninoase şi au o antipatie genetică faţă de oameni. Cu toate astea, mexicanii le consideră o delicatesă. Ouăle lor au consistenţa brânzei de săculeţ. Cel mai popular mod de a le consuma este cu taco – o mâncare mexicană picantă şi cu gucamole.

Cazu Marsu 
Cazu Marsu se pregăteşte în Sardinia, Italia şi este o brânză de oaie care a fost infestată în mod deliberat cu „Piophila casei”, o fel de muscă, iar rezultatul este o brânză în care s-a cuibărit o larvă şi care este într-o stare avansată de descompunere şi în consecinţă, miroase îngrozitor. Larva din brânză este capabilă să sară 15 cm în aer, iar cel care mănâncă acea brânză trebuie să-şi protejeze ochii. Gustul este îndeajuns de puternic încât să îţi ardă limba, iar larva trece prin stomac nedigerată, iar uneori supravieţuieşte în intestin şi poate provoca stări de vomă sau diaree.

Lutefisk 
Lutefisk este un fel tradiţional norvegian, care seamănă cu un cod care a fost înecat mai multe zile într-o soluţie de leşie, până când pielea sa este suficient de caustică pentru a strica orice cuţit ar încerca să o taie.

Vin din şoricei 

Vinul din şoricei este o băutură tradiţională „tonică” în China şi în Coreea şi are gust de gazolină. Şoricei mici, abia născuţi, sunt luaţi de lângă mama şoricioaică şi sunt aruncaţi, încă de vii, în vin şi lăsaţi să fermenteze, în timp ce părinţii lor zgârie disperaţi cu lăbuţele pereţii sticlei…

Pacha 
Este o delicatesă foare apreciată de irakieni, iar prepararea ei nu e deloc complicată. Se ia o oaie, căreia îi tai capul. Capul se fierbe şi apoi se mănâncă.

Balut 
Filipinezii preferă oul de raţă incubat, până când puiul mai are un pic şi iese din ou, cu puful lui galben. Atunci îl iau şi îl fierb, iar fetusul este foarte crocant şi are un gust senzaţional, spun localnicii.

Șobolani

Șobolanii distrug culturile din Vietnamul rural, așa că agricultorii îi prind, îi învelesc în frunze de banană și îi vând. În Thailanda, șobolanii și liliecii sunt prăjiți și serviți pe frigăruie.

ULTIMA ORĂ

Sport8 ore ago

Accidentare recidivantă pentru Alexandru Mitriță: Absență la debutul antrenorului Gâlcă și la meciul cu CFR Cluj

Accidentarea atacantului Universității Craiova, Alexandru Mitriță, a recidivat. Astfel, fotbalistul va rata debutul noului antrenor Constantin Gâlcă pe banca Științei,...

white and red plane beside clouds low angle photography white and red plane beside clouds low angle photography
National8 ore ago

Repatriere de urgență: Grup de copii și profesori români blocați în Dubai vor fi aduși acasă cu aeronava premierului

Ministerul român de externe face eforturi pentru aducerea în ţară a tuturor românilor, afectaţi de furtunile şi inundaţiile care au...

Regional9 ore ago

Nereguli semnalate de C.A.S. Olt: Concedii medicale acordate ilegal și servicii medicale neprecizate în registrele de consultații

Casa de Asigurări de Sănătate Olt a identificat mai multe nereguli în sistemul medical din județ, în urma controalelor efectuate...

Regional9 ore ago

Cauza probabilă a exploziei de la blocul din Craiova este o acumulare de gaze

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au afirmat că cauza probabilă a exploziei care a avut loc aseară la...

greyscale photo of masks on a stick greyscale photo of masks on a stick
Regional9 ore ago

Colegiul Economic „Gheorghe Chițu” din Craiova găzduiește Concursul Județean de Teatru: „Să ne cunoaștem prin teatru

Colegiul Economic „Gheorghe Chițu” din Craiova se pregătește să devină gazda unui eveniment captivant pentru iubitorii de artă dramatică din...

Regional9 ore ago

Universitatea din Craiova sărbătorește 10 ani de la înființarea Centrului de Limbă și Cultură Poloneză

Astăzi, 18 aprilie, Universitatea din Craiova a marcat un moment deosebit în istoria sa – împlinirea a zece ani de...

brown tick on green leaf brown tick on green leaf
Regional10 ore ago

Cum te poți feri de căpușe, ce este de făcut dacă ești, totuși, mușcat și care sunt riscurile? (INTERVIU)

Cu temperaturile în creștere, riscul de mușcături de căpușă a crescut și el în Craiova. La Spitalul de Boli Infecțioase...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON