DE ACTUALITATE

Cele mai frumoase cascade din lume sunt în România

Turiștii străini sunt fascinați!

Împarte cu prietenii tăi

România este una dintre puținele țări care mai păstrează locuri încă neatinse de mâna omului, unele dintre ele fiind adevărate vestigii ale naturii. Numeroși călători străini au fost fascinați de frumusețile Carpaților și le-au încadrat în rândul celor mai spectaculoase obiective turistice ale lumii.

Renumita Cascadă Bigăr este un adevărat monument al naturii și atrage privirile nu doar vara, ci și iarna, când, printr-un fenomen extraordinar, apa acesteia îngheață, transformându-se într-un peisaj magnific.

De departe, cele mai fascinante cascade care atrag atenția turiștilor sunt Bigăr și Beușnița. Prima a devenit cunoscută în întreaga lume după ce site-ul american „The World Geography” a plasat-o pe primul loc în topul celor mai impresionante cascade din lume, precizează Adevărul. Iarna, când apa cascadei îngheață, formează un peisaj de o frumusețe rară care cucerește pe oricine o descoperă.

Potrivit sursei citate, Cascada Bigăr se formează atunci când apa din izbucul Bigăr se varsă în râul Miniș, la aproape 200 de metri după ce iese de sub o stâncă și străbate peștera cu același nume, din Munții Aninei.

Cascadele Bigăr și Beușnița sunt obiective turistice protejate, aflate în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din România. Pe lângă magnificele abrupturi și văi calcaroase, peșteri și poiene, zona prezintă și o faună foarte bogată, cu urși bruni, râși, lupi, vulpi, numeroase specii de păsări și reptile, printre care și vipera cu corn, cel mai veninos șarpe de la noi din țară.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: click.ro; Foto: adevarul.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Alimentele care fac un bărbat să fie mai atrăgător pentru femei

Închide