DE ACTUALITATE

Ceva dulce, de post

În Postul Adormirii Maicii Domnului, când fructele și legumele sunt din abundență, avem nevoie și de ceva dulce, mai ales pentru cei mici.

Iata o rețetă excelentă de prăjitură de post cu dulceață și nucă:

– avem nevoie de 2 căni de apă, 1 cană zahăr, 4 căni făină albă, 4 linguri de dulceață (de vișine preferabil), 2 linguri cacao, 1/2 cană ulei, 1 pahar mare de nucă (sau cocos), vanilie, coajă de lămâie, 1 pachet amoniac stins cu oțet sau cu lămâie, 1 praf de sare, zahăr farin vanilat sau glazură.

Apa se pune la încălzit cu zahărul și se amestecă ușor, până când se topește zahărul, apoi se lasă la răcit și se adaugă făina, cacao și se amestecă. Adăugăm dulceața, uleiul, mirodeniile și bicarbonatul de amoniu deja stins cu oțet sau lămâie. Se amestecă bine și se adaugă nuca mărunțită sau cocosul/alunele.

Tapetăm o tavă, potrivită ca mărime, cu hârtie de copt și turnăm compoziția în tavă, apoi se bagă în cuptorul încins și se coace la foc potrivit.

Când s-a răcit, se pudrează cu zahăr. Pofta buna!

%d blogeri au apreciat: