DE ACTUALITATE

CFR Cluj – Universitatea Craiova (avancronică)

Universitatea Craiova întâlnește liderul CFR Cluj, de la ora 20:30, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, în etapa a 13-a a Ligii I. Meciul va fi transmis în direct de postul nostru de radio.

Clujenii sunt pe primul loc în clasament, cu 24 de puncte (golaveraj 29-11), iar oltenii sunt pe 3, cu două puncte mai puțin (golaveraj 18-12).

Atacantul Andrei Ivan a declarat, la conferinţa de presă premergătoare deplasării la Cluj, că Universitatea Craiova își propune să câştige meciul cu campioana en-titre: ”CFR este o echipă foarte bună din campionatul nostru, e formația de pe primul loc, dar nu este de speriat nicio echipă din campionat, trebuie să mergem să luăm cele trei puncte”, a afirmat Ivan. Antrenorul Victor Pițurcă a întărit cele declarate de jucătorul său:

Victor Pițurcă

Înaintea partidei, Victor Pițurcă a trimis doi fotbaliști la echipa secundă. Potrivit publicației Fanatik, managerul general al clubului oltean a decis să renunțe la serviciile lui Marius Briceag și Mihai Roman. Cei doi l-au nemulțumit pe antrenor, iar acesta i-a trimis sa se antreneze cu echipa secundă. Roman a bifat două apariții în acest sezon și niciun gol, in timp ce Briceag nu a jucat nici măcar un minut oficial în actuala stagiune a Ligii 1. Briceag si Roman au fost trimiși să evolueze în partida CSU Craiova 2 – AS Fotbal Club Pucioasa.

De partea cealaltă, Dan Petrescu a anunțat că ar fi dorit să introducă împotriva Universității Craiova aceeași formulă de echipă pe care o va folosi contra lui Rennes, în Europa League, dar nu poate, din cauza faptului că e obligat să folosească doi fotbaliști sub 21 de ani: „Într-o lume ideală și într-un un campionat normal, aș fi putut să introduc pe teren ce jucători doresc în acest meci. Aș fi vrut ca împotriva Craiovei să am aceeași echipă ca în deplasarea de la Rennes. Voi face două echipe diferite, cu 7-8 jucători diferiți față de cele două meciuri”.

CFR este în grafic în campionat, chiar dacă a folosit în cele mai multe meciuri echipa secundă. În ultimele patru partide de acasă, campioana a înscris minimum trei goluri.

Pauza prilejuită de meciurile echipei naționale a ajutat ca tensiunea provocată de remiza cu ieșenii să se disipeze în tabăra craioveană. E de remarcat faptul că „leii” au câștigat ultimele două jocuri disputate în deplasare (3-2 cu Gaz Metan Mediaș și 2-1 cu FC Voluntari).

Fundașul stânga Bancu este suspendat, iar Koljic s-a accidentat din nou. Primul va fi înlocuit cu Vătăjelu, în timp ce trio-ul ofensiv al Științei poate fi format din trei jucători foarte mobili: Baiaram, Ivan și Mihăilă.

CFR Cluj este pe locul 7 în clasamentul formei, cu 7 puncte obținute în ultimele 5 etape, golaveraj 11-6.

Universitatea Craiova este pe locul 3 în clasamentul formei, cu 10 puncte obținute în ultimele 5 etape, golaveraj 9-6.

%d blogeri au apreciat: