DE ACTUALITATE

CFR Cluj – Universitatea Craiova

Luni, ora 21.00

Împarte cu prietenii tăi

Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca va găzdui derby-ul etapei a 9-a dintre CFR şi Universitatea Craiova, două dintre cele mai bune echipe din Liga 1 Betano, candidate certe la un loc în play-off.

O înfrângere au suferit clujenii în ultimele 23 de meciuri jucate pe teren propriu în campionat, 1-2 cu Viitorul (2 septembrie 2018), în rest au 15 victorii şi șapte rezultate de egalitate. Mai mult, au marcat cel puţin un gol în precedentele 15 partide de acasă.

De la revenirea oltenilor pe prima scenă, acestea s-au mai întâlnit de 14 ori în principala întrecere internă din România, fiecare şi-a trecut în cont câte cinci victorii, iar patru jocuri s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 7 jocuri – 3 victorii CFR – două remize – două victorii U Craiova.
– Primul meci a avut loc pe 7 decembrie 2014, CFR Cluj – CS U 0-0. Ardelenii erau antrenaţi la vremea respectivă de Francisc Dican, în timp ce pe banca oaspeţilor se afla cuplul Emil Săndoi – Sorin Cârţu.
– Întâiul succes din contul Craiovei s-a consemnat în ultima rundă a ediţiei 2014-2015, pe 30 mai, 3-0 pe „Extensiv”, marcatori Bawab – dublă şi Băluţă. Victoria i-a urcat pe alb-albaştri un loc în clasamentul final, până pe 5. CFR avea să termine sezonul pe 3.
– A urmat întâlnirea din 4 octombrie 2015, CFR – CS U 1-2. Beleck a deschis scorul la startul reprizei secunde, dar craiovenii, graţie lui Rocha – minutul 79 şi lui Dumitraş – minutul 92, au întors rezultatul, reuşind o victorie spectaculoasă, în urma unui joc de un nivel foarte bun.
– Ardelenii şi-au luat revanşa pe 27 februarie 2016, când s-au impus în Bănie prin golul înscris de Cristi Bud (prima victorie izbutită de CFR).
– Cea mai mare diferenţă de scor: 26 mai 2016, CFR Cluj – CS U Craiova 4-0 (Camora, Jakolis dublă, Petrucci), rezultat decisiv pentru olteni în ratarea calificării în cupele europene.
– Ultima victorie reuşită de olteni din postura de vizitatori: 30 aprilie 2017, CFR Cluj – CS U Craiova 0-3 (dublă Andrei Ivan, Zlatinski).
– Cea mai recentă confruntare directă din campionat: 5 mai 2018, CFR Cluj – U Craiova 1-0, gol marcat de Mario Camora. Eroul meciului a fost portarul Arlauskis, cel care a apărat un penalty în prelungirile partidei, intervenţia sa dovedindu-se a fi decisivă în stabilirea clasamentului final.

CFR, din postura de campioană, şi U Craiova, câştigătoarea Cupei României, s-au duelat în această vară şi în Supercupa României, câştigătoare fiind gruparea ardeleană, 1-0 pe arena „leilor” din Bănie.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: CFR Cluj – 27 ani şi 8 luni; CS U Craiova – 24 ani şi 9 luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: lpf.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
9 suspiciuni noi de focare de pestă porcină africană (audio)

Executivul acţionează pentru simplificarea modalităţii de despăgubire

Închide