DE ACTUALITATE

Cinci minori din Craiova au furat două mașini uitate cu cheile în contact

Recomandări pentru reducerea riscului de a deveni victime

Împarte cu prietenii tăi

Doi proprietari de mașini din Craiova au rămas fără autoturisme, după ce au uitat cheile în contact. Un grup de minori care le-a observat a profitat de neglijența șoferilor: au furat mașinile. Ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale i-au identificat pe autorii faptelor. Este vorba de cinci minori, toți din Craiova, cu vârste de 14, 15 și 16 ani. 

Unul dintre autoturisme se afla parcat în cartierul Brazda lui Novac, în parcarea blocului în care locuia una dintre persoana vătămată, iar cel de-al doilea autoturism era parcat pe Strada ”George Enescu”, ambele fiind neasigurate şi având cheile de contact în interiorul acestora.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, patru dintre minori au fost internați în Centrul de Primiri în Regim de Urgenta „Rășinari” din cadrul D.G.A.S.P.C. Dolj. Cele două autoturisme care fac obiectul infracţiunilor de furt au fost restituite persoanelor vătămate.

În cauză se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, dosarele urmând să fie înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propuneri corespunzătoare.

Recomandări pentru reducerea riscului de a deveni victime ale infracţiunilor de furt de şi din autoturisme: 

–          Nu lăsaţi niciodată deschisă portiera, geamul sau capota autovehiculului, chiar dacă vreţi să intraţi pentru un minut într-un magazin.

–           Nu lăsaţi la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi (chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente, sisteme GPRS, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronică. În cazul în care nu le puteţi lua cu dumneavoastra, încuiaţi-le în portbagaj!

–         Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special în cazul femeilor), acţionati  sistemul de închidere a uşilor. Astfel veţi evita să fiţi deposedată la semafor de geanta aflată în interiorul maşinii.

–          Nu vă lăsaţi niciodată documentele autovehiculului (acestea îl pot ajuta pe hoţ să o vândă), cardurile sau alte înscrisuri  în torpedou.

–         Scoateţi cheia din contact şi închideţi autovehiculul, chiar şi atunci când parcaţi în propriul garaj.

–         Încercaţi, pe cât posibil, să parcaţi întotdeauna în locuri amenajate şi iluminate.

–         Parcaţi întotdeauna maşina cu faţa la stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută.    

–         Montaţi sisteme de alarmă pentru că acestea pot reduce considerabil grija dumneavoastră pentru autovehicul.

–         În cazul în care constataţi că s-a comis un furt nu umblaţi în maşină, ci sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie. 

În situaţia în care, în parcarea unui centru comercial, vă găsiţi autoturismul cu una dintre anvelope dezumflate, vă recomandăm: 

–         Fiţi atenţi la persoanele care ar putea încerca să vă distragă atenţia în scopul de a sustrage bunuri din autoturismul dumneavoastră !

–         Nu lăsati cheile în contact sau obiecte de valoare (genti, borsete, telefoane mobile, laptopuri, etc.)  la vedere şi  asigurați autoturismul, chiar dacă lipsiți doar câteva minute !

–         Dupa ce scoateţi din portbagaj  roata de rezervă şi  uneltele necesare, închideţi portierele şi portbagajul, înainte de a  începe operaţiunea de schimbare a roţii!         

În cazul în care aţi fost victima sau martorul săvârşirii unei infracţiuni de furt din autoturisme, nu atingeţi autoturismul și apelaţi telefonic numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie!

 

sursa: craiovaforum.ro

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Angela Merkel, pentru a patra oară cancelar

Împotriva dnei Merkel au votat 315 deputaţi

Închide