DE ACTUALITATE

Cinema-edu editia a 5-a la Craiova

Cel mai complex proiect de educație cinematografică pentru liceeni revine la Craiova

Împarte cu prietenii tăi

Cel mai complex proiect de educație cinematografică pentru liceeni revine la Craiova  pe 21 și 22 mai, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”! Invităm profesorii de liceu să se înscrie la cinemaedu2015@gmail.com sau/și la 0723234006.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Elevii au oportunitatea de a vedea trei filme premiate la unele dintre cele mai importante festivaluri internaționale din lume și de a dezbate împreună cu prezentatorii noștri teme ca identitate personală și maturizare, importanța familiei și a prieteniei, urmările conflictelor armate.

 

Program evenimente :

19.05.2015

10:00- Bekas (r. Karzan Kader)

12:30 – Ida (r. Pawel Pawlikowski)

20.05.2015

10:00 – Phoenix (r. Christian Petzold)

 

Filmele pe care Cinema-edu la aduce anul acesta sunt:

Ida (r. Pawel Pawlikowski) este povestea Annei, o tânără în vârstă de optsprezece ani, care se pregăteşte să devină călugăriță la mănăstirea unde a trăit ca orfană în copilărie. Ea află că are o rudă în viaţă pe care trebuie s-o viziteze înainte să depună jurământul, pe sora mamei ei, Wanda. Împreună, cele două femei pornesc într-o călătorie de descoperire reciprocă şi a trecutului lor.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=oXhCaVqB0x

Bekas/ In cautarea lui Superman (r. Karzan Kader) este povestea a doi frați kurzi care trăiesc în Irakul anilor ’90 și care, după ce văd o parte din Superman la cinematograful din oraș, decid să plece în America, în căutarea lui.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xoTvm-POp7c&feature=youtu.be

 

Phoenix (r. Christian Petzold)

Trailer: http://youtu.be/LZjTQuLnp4

Iunie, 1945. Grav rănită, cu faţă aproape distrusă, supravieţuitoarea de la Auschwitz, Nelly, se întoarce în oraşul ei natal, Berlin. Abia recuperată după operaţia facială, Nelly se duce să îl caute pe soţul ei, Johnny- dragostea vieţii sale.

Cinema-Edu este un proiect ce își propune promovarea filmelor culturale printre liceeni, publicul de mâine al filmelor de calitate.

Proiecțiile Cinema-Edu sunt exemple de bună-practică în ceea ce privește educația alternativă – filmele selectate facilitează într-un mod ideal dezbateri și discuții pe diverse teme sociale și culturale cu elevii liceelor participante.

Așteptăm cu nerăbdare înscrierile!

afis cinema-edu 21-22mai

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Lansare de carte

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Clubul Melomanilor şi Editura „Aius” vă invită luni, 18 mai, ora 17 00 la...

Închide