DE ACTUALITATE

Ciobanii pot avea și 10 câini la stână!

Au ajuns la o soluție agreată!

Împarte cu prietenii tăi

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, a anunțat că, în urma protestului ciobanilor, reprezentanții crescătorilor de ovine, fermierii și Ministerul Agriculturii au ajuns la o soluție agreată cu privire la numărul de câini de la o stână.

Astfel, potrivit acestuia, ar urma ca la  stână să fie permiși până la 10 câini, în funcție de dimensiunea turmei. Reamintim că potivit Legii Vânătorii, ciobanii trebuie să aibă un câine la turmele de la șes, doi câini la deal și trei câini în zonele de munte.

„Eu am înțeles că există o soluție care a fost agreată: până în 10 câini pe stână, în funcție de numărul de oi. Vânătorii parlamentari m-au avertizat că trebuie să fim atenți la numărul de câini, pentru că un număr mare de câini afectează habitatul animalelor sălbatice. Ar afecta vânatul. Există pericolul ca numărul mare să afecteze habitatul animalelor sălbatice, care constituie resursă cinegetică”, a spus Achim Irimescu.

Conform acestuia, Legea Vânătorii nu poate fi modificată printr-o ordonanță de urgență pentru că este o lege organică, dar se poate redacta o ordonanță de urgență prin care să se suspende aplicarea unor articole pentru o perioadă de timp.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: manager.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Control la frontieră pentru reziduurile de pesticide și produse chimice

Multe produse alimentare constituie adevărate otrăvuri.

Închide