DE ACTUALITATE

Ciolos si Iohannis, intalnire cu Pavel Filip, premierul Republicii Moldova

               Guvernul României va sprijini autoritățile de la Chisinău determinate să aplice reforme și să păstreze parcursul european, a declarat, premierul Dacian Cioloș. El a precizat că stabilitatea politică în Republica Moldova este importantă nu doar pentru cetățenii de peste Prut , pentru a se putea continua reformele, ci și pentru România și întreaga regiune.Astfel, autoritățile de la Bucuresti au în vedere, atât un sprijin de urgenţă vizând produse de primă necesitate pentru a ajuta cetăţenii mai nevoiaşi din Republica Moldova , cât si acordarea unui sprijin financiar din acel credit rambursabil de 150 de milioane de euro, pe care România l-a promis. Dacian Ciolos a explicat că înainte de livrarea primei transe a acestui ajutor rambursabil pe 5 ani înainte, vrea ca Guvernul Republicii Moldova să vină cu câteva măsuri concrete, care să demonstreze voinţă de reformă.Premierul moldovean, Pavel Filip, a afirmat că discuția cu omologul său român a fost una constructivă și deschisă, iar guvernul său își va respecta angajamentele din cadrul Acordului de Asociere cu UE, urmând să ia , totodată, o serie de măsuri care să asigure stabilitatea financiară, politica și bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip consideră că sprijinul pe care România îl acordă țării sale este extrem de important și l-a asigurat pe președintele Klaus Iohannis că Guvernul de la Chișinău este determinat să livreze rezultate, în contextul în care își propune să se axeze pe acțiuni, nu pe populism. Șeful Executivului Republicii Moldova a susținut că, în paralel cu programul de guvernare, se va încerca stabilizarea imediată a situației din țară:


La rândul său, șeful statului a precizat că actualul Guvern al Republicii Moldova are un mandat greu, într-o perioadă dificilă. Președintele Klaus Iohannis:

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: