DE ACTUALITATE

COD GALBEN de ninsori viscolite si polei in toata tara

Meteorologii au emis cod galben de ninsori, care va intra in vigoare joi, ora 17:00, si va cuprinde treptat toata tara.

Conform ANM, in perioada 1 decembrie, ora 17:00 – 2 decembrie, ora 8:00, se vor semnala ninsori insemnate cantitativ si viscolite in zonele de munte, nordul si centrul tarii.

In intervalul mentionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum si regiunile nordice si centrale. Indeosebi in nordul Carpatilor Orientali si in Muntii Apuseni, cantitatile de precipitatii vor depasi local 20…25 l/mp, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent.

Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze la rafala de 50…60 km/h si, mai ales in zona montana inalta, peste 65…75 km/h, viscolind ninsoarea si reducand semnificativ vizibilitatea.

cod galben

Apoi, incepand cu 2 decembrie, ora 8:00, pana la 3 decembrie, ora 2:00, vremea rea va cuprinde intreaga tara. Se vor semnala intensificari ale vantului in vest, sud si est si pe arii restranse polei, ninsori insemnate cantitativ si viscolite in zonele de munte, nordul si centrul tarii.

cod galben

In intervalul mentionat, vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia, iar in seara zilei de vineri, 2 decembrie si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata (2/3 decembrie), mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei. Rafalele vor depasi 55…65 km/h si pe arii restranse 70…75 km/h. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

In nordul si centrul tarii, dar mai ales in zonele de munte va continua sa ninga insemnat cantitativ, iar vantul va avea intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada.

Indeosebi in zona inalta a Carpatii Meridionali, vantul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Bilant revizuit dupa accidentul aviatic din Columbia: 71 de morti si 6 supravietuitori. Ultimele cuvinte ale pilotului

Închide