DE ACTUALITATE

Concert al laureatilor Concursului „Drumul spre celebritate„ la Sala Radio

                Laureații concursului „Drumul spre celebritate”, ediția din 2015, pot fi ascultați în această seară de miercuri, 3 februarie 2016, cântând pe scena Sălii Radio în compania Orchestrei de Cameră Radio. Cei trei tinerei muzicieni sunt pianistul Ionuț Gabriel Diaconu, violoncelistul Alexandru Totan și flautistul Ștefan Diaconu. Sub bagheta dirijorului Cristian Brâncuși ei vor interpreta „Certo, con flauto” pentru flaut, orchestră de coarde și percuție, o creație semnată de Sebastian Androne prezentată în primă audiție absolută, Concertul nr. 1 op. 15 în Do major pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven și Concertul nr. 1 op. 33 în la minor pentru violoncel și orchestră de Camille Saint-Saens. Concertul poate fi ascultat și în transmisiune directă la Radio România Muzical, de la ora 19.00.
Flautistul Ștefan Diaconu, câștigătorul Premiului I al concursului „Drumul spre celebritate”, este masterand al Universității Naționale de Muzică din București, violoncelistul Alexandru Totan – laureat cu Premiul al II-lea este student al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în vreme ce pianistul Ionuț Gabriel Diaconu, plasat pe locul III în cadrul competiției, este elev al Colegiului Național de Muzică „George Enescu”.
Anul acesta ediția a VII-a a concursului se va derula în perioada 18-22 aprilie, la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: