DE ACTUALITATE

Concert extraordinar la Teatrul Național din Caracal

Cu prilejul Zilelor municipiului

Împarte cu prietenii tăi

Cu prilejul Zilelor municipiului Caracal, Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia” va susține marți, 24 noiembrie 2015, ora 18.00, un concert extraordinar la Teatrul Național din Caracal, la invitația Centrului Cultural Municipal.

Programul ales de dirijorul Ivan Iliev spre a fi prezentat iubitorilor muzicii clasice din orașul-gazdă cuprinde atât lucrări foarte cunoscute publicului larg (Divertismentul în Re major, K. 136/125a de Wolfgang Amadeus Mozart, Sperl-Polka, op. 133 de Johann Strauss Sr. și Dansul ungar nr. 5 în Sol minor de Johannes Brahms), cât și o piesă orchestrală în stil renascentist de o fascinantă frumusețe melodică, însă destul de rar întâlnită în repertoriile de concert, Suita „Capriol” – creație a compozitorului britanic Peter Warlock (1894 – 1930).

În partea a doua a concertului, în interpretarea solistelor Alexandra Iosub (soprană) și Mihaela Popa (alto), acompaniate de Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia”, melomanii vor audia una dintre cele mai emoționante capodopere ale muzicii sacre din toate timpurile, „Stabat Mater” de Giovanni Battista Pergolesi (1710 – 1736), reprezentant de seamă al barocului muzical italian.

Evenimentul se înscrie în seria concertelor desfășurate în cadrul proiectului „Turneu în Oltenia” inițiat de Filarmonica „Oltenia” în luna septembrie a. c., odată cu inaugurarea Stagiunii de Concerte a municipiului Calafat.

 

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
23 NOIEMBRIE – CUTITUL

23 noiembrie - Cuțitul. Text și lectură: Gabriela Rusu-Păsărin. Sursa foto: www.dalelemnului.wordpress.com

Închide