DE ACTUALITATE

Concurs de creație teatrală și literară

Filiala București Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, alături de Primăria Capitalei prin Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București, organizează un concurs de creație teatrală și literară, care se adresează creatorilor de orice vârstă și afiliere. Pornind de la o idee a scriitorilor și traducătorilor Lucia Verona și Horia Gârbea,  tema concursului este „Distanța”, înțeleasă sub diferite forme, impusă de anumite circumstanțe, prin relevarea aspectelor inedite, comice sau tragice ale distanțării și izolării de societate și de cei apropiați. 

Pot participa creatori de literatură de toate vârstele, fie ei membri sau nu ai uniunilor de creatori din toată țara. Textele inedite trebuie să fie din genurile: texte teatrale, monodrame cu durata estimată a reprezentării de 30-60 minute, texte de proză scurtă, texte lirice.

Textele teatrale selecționate vor fi montate și reprezentate on-line la Teatrul Dramaturgilor Români, cu posibilitatea de a fi reprezentate, ulterior, pe scenă. Textele de proză, poezie și teatru selecționate vor fi publicate într-o antologie sau, dacă numărul lor va fi mare, în volume separate pentru proză, poezie, teatru.

Data-limită pentru trimiterea textelor este 15 iunie 2020, pe adresa de mail: concurs@mnlr.ro, pentru „Concurs de creație teatrală și literară”.

%d blogeri au apreciat: