DE ACTUALITATE

Concursul Național de Proză Scurtă „Gib Mihăescu” a ajuns la cea de a XIX-a ediție

Colegiul Naţional „Gib Mihăescu” din municipiul Drăgăşani găzduiește azi, de la ora 12, festivitatea de premiere a celei  de a XIX-a ediții a Concursului Național de Proză Scurtă „Gib Mihăescu”  organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vâlcea, Societatea Tinerilor Creatori și Artiști Vâlcea  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Primaria  Drăgășani și Colegiul Național „Gib Mihaescu” Drăgășani.

Manifestarea cuprinde  o reuniune literară cu tema: „Universul uman al personajelor lui Gib Mihaescu” la care își vor da concursul prof.dr. Ion Soare, scriitor, prof. Mihaela Radu, prof. Camelia Mărgăritescu și prof. Alina Drăgușin, un colaj informațional profesor-elev la care vor participa profesorii și elevii colegiului și, în final, festivitatea de premiere a Concursului Național de Proză Scurtă „Gib Mihaescu” prezentată de prof.dr.Dragoș Teodorescu.
La concurs s-au înscris 62 de creatori de proză scurtă cu 81 de lucrări, elevi de clasele IX-XII de la colegiile nationale din țară ( Argeș, Buzău, Brașov, Covasna, Dolj, Gorj, Neamț, Sibiu, Timiș și București) și din Vâlcea. Juriul concursului a fost alcătuit din scriitori, critici literari și reprezentanți ai organizatorilor care au acordat 12 premii în funcție de valoarea lucrărilor literare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: