DE ACTUALITATE

Conferinţa Internațională „Muzeul și Cercetarea Ştiinţifică”

În perioada 12-14 septembrie a.c., Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, organizează a XXVI-a ediție a Conferinţei Internaționale „Muzeul și Cercetarea Ştiinţifică”.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 12 septembrie, ora 10.00, în sala de ședințe nr. 1 a Consiliului Județean Dolj.

Conferința se înscrie într-una din funcțiile importante ale muzeului, aceea de cercetare științifică a patrimoniului natural și cultural universal și este organizată anual pe parcursul ultimelor decenii, iar cei 70 de participanți sunt specialiști din toate domeniile biologiei (cercetători renumiți din cadrul multor institute de cercetări biologice, cadre universitare și muzeografi), din țară și străinătate.

În acest context, amintim participarea unor reprezentanți din cadrul unor prestigioase instituții de profil, precum: Institutul de Protecția Plantelor (Bari/Italia), Academia de Științe Bratislava (Slovacia), Universitatea Politehnică din Albania, Universitatea Medeniyet Istambul, Școala Națională de Studii Veterinare Algeria,Institutul Zoologic din Chișinău (Republica Moldova), Academia de Științe Minsk (Belarus) și Compania Petrolieră Albpetrol Sh (Tirana/Albania).

Concluziile comunicărilor științifice prezentate vor fi dezbătute la sediul Secției, în cadrul unor mese rotunde, sâmbătă, 14 septembrie, înainte de încheierea manifestării.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: