DE ACTUALITATE

Conferinţa Naţională „Oltenia. Interferenţe culturale” o întâlnire a numeroşi şi distinşi oameni de ştiinţă din România, Bulgaria şi Republica Moldova

Timp de trei zile Muzeul Olteniei Craiova va fi gazda celei de a VII-a ediţie a Conferinţei Naţionale „Oltenia. Interferenţe culturale”.

Împarte cu prietenii tăi

Timp de trei zile, Muzeul Olteniei Craiova va fi gazda celei de a VII-a ediţie a Conferinţei Naţionale „Oltenia. Interferenţe culturale”.

Devenită deja tradiţională în capitala Băniei, conferința  oferă prilejul întâlnirii a numeroşi şi distinşi oameni de ştiinţă din România, Bulgaria şi Republica Moldova.

În cadrul secţiunilor ştiinţifice ale Conferinţei se vor prezenta ultimele rezultate ale activităţii de cercetare în istorie, arheologie, numismatică, etnografie și etnologie.

Deschiderea oficială a lucrărilor a avut loc in aceasta dimineata, în Sala de Conferinţe a Muzeului Olteniei.


Director Muzeul Olteniei Craiova – Florin Ridiche

După deschiderea oficială au fost  vizitate noile  expoziţii de la Secţia Istorie-Arheologie – „Oltenia Preistorică”, „Redescoperă Istoria” şi „Oltenia Rediviva” – realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dolj.

În a doua zi a Conferinței, va avea loc lansarea cărții Descrierea Olteniei la 1723, după Friedrich Schwantz, a prof. univ. dr. Ionel Cândea, membru corespondent al Academiei Române, care va realiza o prezentare a acesteia.

În cea de-a treia zi a Conferinţei va avea loc şedinţa plenară a Comisiei Naţionale de Arheologie sub egida Ministerului Culturii și Identității Naționale, în care vor fi dezbătute probleme de interes major din domeniul cercetării arheologice din ţara noastră şi ale protejării patrimoniului cultural naţional. De asemenea, va fi organizată şi o excursie documentară la cetatea romano-bizantină de la Sucidava. Lucrările se vor încheia cu dezbateri în plen şi concluziile finale.

Galerie Foto:

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
O fetiţă de cinci ani i-a scris Reginei Elisabeta s-o întrebe dacă îi poate împrumuta o lebădă

Răspunsul pe care l-a primit este absolut adorabil

Închide