DE ACTUALITATE

Conflict deschis între premier și Avocatul Poporului, privind Legea carantinării (audio)

Avocatul Poporului a atacat, la Curtea Constituțională, câteva prevederi din Legea privind carantina. Este vorba despre articolul 8, referitor la ”izolarea într-o unitate sanitară”, precum și cel care reglementează detașarea personalului medical. Avocatul Poporului consideră că internarea obligatorie este un abuz, iar această măsură trebuie luată doar după epuizarea celorlalte, de o severitate mai scăzută. În privința detașării medicilor, instituția apreciază că aceasta ar avea caracteristicile unui transfer forțat, ceea ce ar fi neconstituțional.
Premierul Ludovic Orban a criticat demersul Avocatului Poporului, despre care a spus că recidivează și atacă legi fundamentale.

Premierul Ludovic Orban:

Ludovic Orban: ”După ce, trei săptămâni, nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare sau de carantinare a pacienților diagnosticați ca fiind pozitivi, mii de cetățeni diagnosticați pozitivi, pe lângă asta, nu am avut posibilitatea să luăm nicio măsură pentru a putea izola persoanele de contact ale fiecărei persoane diagnosticate pozitiv; după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice, a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege care a fost adoptată de Parlament, în urma deciziei Curții Constituționale, tot la sesizarea Avocatului Poporului”.

%d blogeri au apreciat: