DE ACTUALITATE

Conservă de Legume cu Orez Pregătită la Cuptor

Conservă de Legume cu Orez Pregătită la Cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ceapă
  • 2 kg gogo?ari ro?ii sau ardei kapia ro?u
  • 2 kg ro?ii
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • tocat mărunt
  • 12 linguri orez
  • 400 ml ulei
  • foi dafin
  • sare
  • piper

Preparare:

Spăla?i legumele. Tăia?i-le ca pentru mâncare ?i pune?i-le în vase separate: morcovii rondele, ceapa, ro?iile feliu?e, gogo?arii (ardeii kapia) cura?a?i de cotor ?i semin?e, cubule?e.

Pune?i-le în straturi, într-o crati?ă mai mare, în următoarea ordine: morcovii, ceapa, gogo?arii. Condimenta?i cu sare, piper, după gust, adăuga?i câteva frunze de foi de dafin, pătrunjelul tocat ?i acoperi?i cu feliile de ro?ii. Nu amesteca?i. Adăuga?i uleiul pe marginea vasului.

Da?i la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru aproximativ 1 ? oră sau până când legumele sunt aproape făcute. Între timp, dunstui?i foarte pu?in orezul în 2 linguri de ulei, fierbe?i-l pe jumătate în apă sărată, trece?i-l sub jet de apă rece ?i pune?i-l la scurs.

Adăuga?i-l legumelor, amesteca?i ?i da?i din nou la cuptor pentru circa 30 min sau până ce toate ingredientele sunt făcute. Spre final, potrivi?i gustul de sare ?i piper. Scoate?i crati?a din cuptor ?i lăsa?i focul aprins la minim.

Turna?i amestecul fierbinte în borcane sterilizate, uscate, capsa?i ?i a?eza?i-le direct într-o tavă de aragaz. Da?i din nou la cuptor, pentru încă 30 min, la foc foarte mic, apoi stinge?i focul ?i lăsa?i borcanele în cuptor până se răcesc complet.

Eticheta?i ?i da?i la cămară.
Servi?i simplu sau ca garnitură, rece ori încălzită.

Men?iuni:

Este o mâncare sa?ioasa în zilele de post.

Timp Preparare: nemen?ionat
Complexitate: redusă

Imagini Preparare:

POZA2

%d blogeri au apreciat: