DE ACTUALITATE

Controale ANVSA pe litoral

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a verificat luna aceasta 242 de unităţi amplasate în principalele staţiuni turistice, amenzile ridcându-se la 360.000 de lei. Printre cauze s-au se numără condiţiile de igienă necorespunzătoare sau comercializarea produselor expirate.

Controalele au vizat în special restaurant, magazine alimentare, baruri şi unităţi de tip fast food. Aceste unităţi au fost amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma acestor controale, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare si comercializarea produselor de origine animală cu termen de valabilitate expirat.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Toţi porcii din comuna Cilieni (Olt) vor fi sacrificaţi preventiv

Închide