DE ACTUALITATE

Controale premergătoare Sărbătorilor Pascale DSVSA Olt

Amenzi în valoare de 35.000 de lei și aproximativ 25 de kilograme de carne și produse din carne retrase de la comercializare – acestea sunt rezultatele controalelor efectuate de inspectorii sanitari veterinari din Olt, în prima jumătate a acestei luni.

Au fost verificate 23 de unităţi de tip hipermarket/supermarket, laboratoare de cofetărie/patiserie, unități de fabricarea produselor de panificaţie, restaurante, pieţe agroalimentare.

Principalele nereguli constatate au fost nerespectarea programelor de autocontrol, nerespectarea compatibilităţii la depozitarea produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, lipsa datelor de identificare (neetichetarea produselor).

Acțiunile de control specifice în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, au vizat și unitățile de ambalare, depozitare şi comercializare a ouălor provenite din comerţul intracomunitar şi din producţia internă.

Au fost verificate 54 de obiective. Un singur centru a primit avertisment, printre altele,  pentru nerespectarea termenului legal de marcare a ouălor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Râmnicu Vâlcea. Procesiuni religioase de Florii

Închide