DE ACTUALITATE

Controverse privind noua lege a taximetriei (audio)

Noua lege a taximetriei, cerută de mai multe organizaţii ale taximetriştilor şi aprobată în urma unor serii de proteste ale acestora, a intrat în vigoare astăzi. Taximetriştii au susţinut că platformele de ridesharing precum Clever, Bolt şi Uber că ar funcţiona ilegal şi le-ar face concurenţă neloială.

De astăzi, şoferii care folosesc aceste platforme şi care nu au o licenţă de taximetrie, pot fi sancţionaţi chiar de prima dată, riscând amenzi care pot ajunge şi la 50 000 de lei. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că platformele de ridesharing nu au fost interzise de autorităţi şi a dat asigurări că în perioada următoare Guvernul va veni cu o ordonanţă care să reglementeze funcţionarea acestora: 

O ordonanţă care să reglementeze sistemul de ridesharing din România ar putea fi plasată în dezbatere publică după 26 mai, afirmă Anca Gherle, reprezentanta Clever: 

Între timp, clienţii Bolt şi Uber au primit din partea acestor companii mesaje în care sunt asiguraţi că activitatea lor continuă în Bucureşti, Cluj Napoca şi Timişoara. Oamenii sunt încurajaţi să folosească aplicaţiile respective pentru a susţine o nouă legislaţie care să le permită pasagerilor să aibă parte de un transport modern, accesibil şi fiabil. Cele două companii susţin şi că le vor asigura şoferilor parteneri sprijin financiar şi juridic. 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Organizaţie infracţională care vindea peşte contaminat, anihilată în Spania (audio)

Închide