DE ACTUALITATE

Coronavirus: Donație de 2000 de teste rapide pentru Primăria Slatina

Primăria Slatina a primit o donaţie de 2.000 de teste rapide pentru depistarea COVID-19 pe care le va distribui direcţiilor din subordine.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce urmează să fi aprobat de către Consiliul Local, testele rapide Standard Q COVID-19 Ag vor fi distribuite Direcţiei de Asistenţă Socială (800 de bucăţi) şi Clubului Sportiv Municipal (1.200 de bucăţi).

Se prevede că testele vor fi utilizate pentru personalul celor două structuri subordonate Primăriei Slatina, pe bază de solicitare scrisă și vor fi efectuate cu respectarea condițiilor prevăzute atât în contractul de sponsorizare cât și în prospectul produsului.

Personalul din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Slatina și din celelalte servicii publice înființate de Consiliul Local al municipiului Slatina pot beneficia de testare, la una din cele două structuri, în limita stocului disponibil.

Prioritate la testarea rapidă o au persoanele care prin natura atribuțiilor de serviciu sunt mai expuse riscului de infectare cu virusul SARS-CoV2.

Persoanele cu rezultat pozitiv la testul rapid au obligația de a contacta şi informa, de îndată, medicul de familie despre ipoteza în care se află, urmând a respecta recomandările acestuia.

„Considerăm ca oportun proiectul de hotărâre referitor la repartizare teste rapide STANDARD Q COVID-19 Ag și stabilire modalitate de utilizare întrucât, în condițiile pandemiei actuale, utilizarea testelor rapide are drept consecință prevenirea răspândirii și tratarea eficienta a virusului COVID-19, prin identificarea persoanelor infectate cu acesta. De altfel, prin acest proiect se asigură securitatea și sănătatea salariaților, angajatorii având , conform Legii nr. 319/2006 securității și sănătății în muncă, cu modificările și completările ulterioare, obligația să implementeze măsuri de prevenire și evitarea riscurilor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Cele 2.000 de teste rapide au fost donate de societatea Electrocarbon SA.

Realitatea de Olt

%d blogeri au apreciat: