DE ACTUALITATE

Craiova – Zilele „Mihai Viteazul”

21-22 mai 2016, Piaţa „Fraţii Buzeşti” – Centrul Vechi

Împarte cu prietenii tăi

Cea de-a IV-a ediţie a Zilelor „Mihai Viteazul” se va desfăşura în perioada 21-22 mai 2016, în Piaţa „Fraţii Buzeşti” – Centrul Vechi Craiova.

Zilele „Mihai Viteazul” se vor deschide cu ceremonia militară de depunere de coroane de flori la statuia domnitorului, în Piaţa „Mihai Viteazul”, sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 10.00. După ceremonia militară manifestările se vor continua în Piaţa „Fraţii Buzeşti” – Centrul Vechi Craiova, în intervalul orar 12.30-20.00.

Craiovenii vor putea participa la spectacole de prezentare de arme, spectacole de dansuri şi lupte, turniruri, demonstraţii şi concursuri ad hoc de tir cu arcul, pictură live interactivă cu tematică istorică, concurs de sosii „Mihai Viteazul”, cu premii, spectacol interactiv de dansuri.

Duminică, 22 mai, programul manifestărilor va începe la ora 12.30, în Piaţa „Fraţii Buzeşti”. Craiovenii vor avea ocazia de a participa la carnavalul-concurs cu paradă de costume medievale. Programul se va încheia cu un concert de muzică medievală susţinut de trupa de punk acustic folcloric medieval: Ad Hoc (Sergiu „Corbu” Boldor (vioară, mandolină, voce şi poveşti), Igor Antoniuc „Făt-Frumos” (chitară, voce), Andrei Nagy „Vampiru`” (violoncel), Corina Gheorghe (vioară) și Roxana Zanga (tobe).

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Expoziție internațională itinerantă

„Imaginea culturilor tradiționale din lume prin ochii copiilor”

Închide