DE ACTUALITATE

Creşte numărul localităţilor afectate de pesta porcină africană

Noi focare au fost confirmate în ultima perioadă în Giurgiu, Olt, Sălaj şi Satu-Mare. În Giurgiu a crescut alarmant numărul de cazuri: sunt 113 focare în 35 de localități din cele 54 din județ. Pe lângă sacrificarea preventivă a porcilor, autoritățile au luat și măsuri de împiedicarea răspândirii virusului, prezent atât în gospodării cât și pe șapte fonduri de vânătoare.

Astfel, la intrarea în localități au fost amplasate, pe șosea, covorașe cu dezinfectant, iar câteva zeci de animale au fost ucise.

În Olt, ieri, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Olt a prezentat situația de ultimă oră: au apărut aici alte șase noi focare pe lângă cele peste 45 existente deja. 

Autoritățile din Sălaj au centralizat 8 noi cazuri de îmbolnăvire a porcilor. Inspectorii sanitari veterinari au fost pe teren şi au aplicat amenzi de peste 30.000 de lei pentru cei care au încălcat restricțiile de circulație, respectiv controlul evoluției bolii în gospodării.

Au fost ucişi peste 220 de porci și la Satu Mare, iar autoritățile sanitare atrag atenția că transportul suinelor pe o rază de 10 km în jurul focarelor este interzis. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: