DE ACTUALITATE

Creştinii îi celebrează, la 29 iunie, pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Biserica Ortodoxă prăznuiește, pe 29 iunie, Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Petru era pescar din Betsaida Galileii. Misiunea sa evanghelică s-a încheiat la Roma, unde avea să fie martirizat. Fratele său, Andrei, a fost, de asemenea, apostol al lui Iisus. Pavel, după numele de iudeu, Saul, era, initial, un prigonitor al creştinilor, dar care s-a convertit la religia acestora, după ce Mântuitorul i s-ar fi arătat în vis. Amândoi s-au săvârșit, la Roma, din porunca împăratului Nero, Petru fiind raăstignit, cu capul in jos, iar lui Pavel tăindu-i-se capul. Moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, potrivit Sinaxarului, au fost așezate împreuna.

Cercetarile mai noi au stabilit, cu o anume precizie, că Petru a fost răstignit în anul 64, iar Pavel a fost decapitat în anul 67.

Aproape jumătate de milion de români îşi sărbătoresc, pe 29 iunie, onomastica. Conform statisticii Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor, dintre acestea, sunt 370.776 bărbaţi, care poartă aceste nume şi derivate ale lor, şi 139.301 femei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: