DE ACTUALITATE

Criza imigrantilor: peste 6400 in Romania?

Cati refugiati va primi, pana la urma, Romania?

Împarte cu prietenii tăi

             România ar trebui să primească peste 6.400 de refugiaţi, potrivit cotelor obligatorii anunţate astăzi de Comisia Europeană. Preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a îndemnat ţările Uniunii să accepte în total 160.000 de persoane aflate acum în Grecia, Ungaria şi Italia şi a făcut apel la omenia europenilor pentru a-i integra pe refugiaţi. El a prezentat în Parlamentul European un plan de rezolvare a crizei imigranţilor, dar a admis că Europa nu este unită în acestă privinţă. Premierul Cehiei a declarat după discursul lui Juncker că nu este nevoie de reguli noi, ci de aplicarea celor existente, iar ministrul de externe al Slovaciei a repetat dezacordul faţă de cotele obligatorii, dar a spus că propunerile lui Juncker au şi părţi bune. Reuters aminteşte că cele două ţări, alături de Ungaria şi Polonia, au respins până acum propunerile Comisiei. Autorităţile române au spus la rândul lor că nu pot primi refugiaţi în plus faţă de capacitatea centrelor existente. Atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Victor Ponta au anunţat că România nu este de acord cu stabilirea unui sistem de cote obligatorii de imigranţi alocate fiecărui stat membru al Uniunii.

UDMR consideră că România trebuie să susţină în Parlamentul European acordarea de cote voluntare şi nu de cote obligatorii de imigranţi. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spune că este nevoie de o responsabilitate comună a statelor membre ale Uniunii Europene, dar şi de o solidaritate necesară pentru a-i ajuta pe refugiaţi.

Purtătorul de cuvânt al deputaţilor PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, astăzi, că numărul final al refugiaţilor sirieni pe care îi va găzdui România va fi stabilit la nivelul Consiliului European. El a mai spus că este nevoie şi de un cadru legislativ pentru integrarea mai uşoară a imigranţilor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
România ar urma să preia 4.646 de noi refugiați

Germania şi Franţa urmează să accepte cele mai multe persoane.

Închide